З початку роботи чорноморського коридору, який організовано Україною, і станом на 6 квітня 2024 року цим маршрутом було експортовано вже понад 36 млн тонн вантажів.

Як пише ЦТС, про це повідомив віце-премʼєр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

"Це вище за показники Зернової ініціативи за рік існування. Українським коридором пройшло вже 1286 суден, які експортували 25 мільйонів тонн агропродукції до країн Азії, Африки та Європи. Наразі на підхід до портів Одеса, Чорноморськ та Південний очікують 135 судна, які мають експортувати 4 мільйони тонн вантажів", - відзначив посадовець.

Він також розповів, що в рамках роботи українського чорноморського коридору днями з порту Південний було відправлене судно з поки що найбільшою партією вантажу - 195,7 тис. т. Стільки залізорудної сировини взяв на борт Captain Leonidas, що ходить під прапором Панами і доставить вантаж китайським замовникам.

Нагадаємо, що станом на 29 березня повідомлялося про експорт українським морським коридором 33,8 млн т вантажів. Отже, за наступні десять днів з портів Південний, Чорноморськ та Одеса було відправлено ще понад 2 млн т продукції українських АПК і ГМК.