До Закарпатської ОВА із запитом про виділення земельної ділянки під будівництво річкового порту з мультимодальним терміналом звернулося ДП "Адміністрація річкових портів".

Як пише ЦТС, про це повідомив перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький

Перспективи реалізації цього проєкту обговорили під час наради спільно з фахівцями профільних департаментів обласної військової адміністрації та прикордонниками.

"Ідеться про те, що завдяки мультимодальному терміналу можна організувати міжнародні перевезення Тисою із виходом до більших судноплавних річок", - пише пресслужба ОВА.

66069f5dc8bef589490033

"Річковий порт та мультимодальний термінал стануть першими об’єктами такого типу в межах Закарпаття. Його важливість для міжнародних перевезень для країни і нашого краю зокрема важко переоцінити. Вивчаємо документальну базу, проблемні питання, комунікуємо з усіма зацікавленими структурами, щоб розробити стратегію якомога швидшого втілення проєкту", - заявив Мирослав Білецький.

Де саме планують побудувати об’єкт, не уточнюється. Однак, судячи з фото презентації, порт хочуть розмістити приблизно в 1 км від прикордонного пункту Тиса (Чоп) - Захонь біля залізничного мосту.

Тиса на окремих ділянка утворює державний кордон між Україною та Румунією і Україною та Угорщиною, далі утворює державний кордон між Словаччиною і Угорщиною довжиною 5 км, а після цього протікає територією Угорщини і далі Сербії, де впадає в Дунай.