АТ "Укрзалізниця" затвердила на 2024 рік спрямування понад 2,7 млрд грн на розвиток пасажирського господарства та клієнтського сервісу.

Як передає ЦТС з посиланням на АТ УЗ, про це повідомив член правління, директор філії "Пасажирська компанія" АТ "Укрзалізниця" Олександр Перцовський.

Із зазначеної суми планується направити на матеріали 695 млн грн, на запасні частини - 1,05 млрд грн, обладнання - 417 млн грн, паливо - 542 млн грн, оливи та мастила - 34 млн грн.

"На 2024 рік це вже затверджена сума, але ми в процесі затвердження значної додаткової програми капітальних інвестицій, тому загальна сума закупівель буде зростати", - додав Перцовський.

Серед програм, що є перехідними з 2023 року і на які спрямують інвестиції в пасажирському секторі, він назвав модернізацію пасажирських вагонів та завершення ініціатив із переходу на нові стандарти екіпірування.

Раніше повідомлялося, що в 2023 році "Укрзалізниця" не використала 808 млн грн, які були виділені компанії з державного бюджету України, зокрема, на покращення пасажирських перевезень, будівництво та модернізацію пасажирської залізничної інфраструктури.

В 2024 році АТ УЗ планує збільшити загальні обсяги капінвестицій в два рази порівняно з 2023 роком, до 38 млрд грн.