Спеціальний представник Держдепартаменту США з Ірану Абрам Пейлі закликав владу Панами "зняти" панамський прапор з танкерів, які мають відношення до Ірану та підозрюються в ухиленні від санкцій.

Про це пише ЦТС з посиланням на Seatrade Maritime.

"З січня щонайменше шість суден під прапором Панами, ймовірно, порушили санкції, перевозячи іранську нафту з порушенням обмежувальних заходів. Іран та пов'язані з ним групи намагаються ухилитися від санкцій тут, у Панамі, вони намагаються зловжити реєстрацією суден під панамським прапором", - зазначив Пейлі, який перебуває з візитом у Панамі.

"Ми знаходимося в Панамі, щоб координувати свої дії з урядом цієї країни в наших спільних зусиллях щодо забезпечення того, щоб суднами, які зареєстровані в реєстрі Панами, не користувалися компанії, які прагнуть обійти санкції", - додав він.

Ще в січні група американських сенаторів направила до офісу Морської адміністрації Панами (SEGUMAR) при посольстві Панами в США листа з вимогою провести розслідування щодо 189 суден під панамським прапором, підозрюваних у транспортуванні іранської нафти, порушуючи санкції, введені США.