Автономне управління транспорту Парижа (RATP) замовило у компанії Alstom 103 додаткові метропоїзди MF19 вартістю понад 800 млн євро.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Поїзди курсуватимуть лініями 13, 12 та 8 метрополітену Парижа починаючи з 2027 року.

Контракт є частиною рамкової угоди, підписаної у 2019 році консорціумом у складі Alstom та Bombardier (що на початку 2021 року увійшов до складу Alstom) з Транспортною адміністрацією Великого Парижа Île-de-France Mobilités та RATP. Ця угода передбачає придбання до 410 поїздів MF19, з яких з урахуванням нового контракту замовлено 147 одиниць.

Більшість нових поїздів (67 одиниць) призначені для лінії 13, на лінію 12 припадає 22 одиниці, на лінію 8 - 14 одиниць. Усі вони будуть обладнані кабіною керування, яку можна замінити на торцеву частину пасажирського салону у разі переведення лінії метро на автоматичний режим експлуатації.

Поїзди MF19 із наскрізним проходом обладнані сучасною системою інформування пасажирів, світлодіодним освітленням, панорамними вікнами, широкими дверима, ергономічними сидіннями, USB-роз'ємами та кондиціонерами. Для підвищення рівня безпеки пасажирів передбачено систему відеоспостереження та інтегровані засоби кіберзахисту.

Споживання електроенергії у поїздів MF19 знижено на 20% порівняно з моделями попереднього покоління, переважно за рахунок більш широкого використання електродинамічного гальмування.

У виробництві поїздів беруть участь вісім французьких підприємств Alstom.