В "Укрзалізниці" повідомили, що компанія продовжить реалізацію металобрухту після визначення порядку узгодження Кабінетом міністрів України - порядку продажу та передачі в оренду майна товариства.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію АТ УЗ.

"Укрзалізниця" очікує новий порядок узгодження відчуження та передачі в оренду майна компанії. Наразі очікує розгляду КМУ", - йдеться в повідомленні.

У вересні 2023 року постановою КМУ було скасовано порядок, яким відчуження майна товариства здійснювалося за рішенням правління. Відтепер продаж майна та передача в оренду, у тому числі й продаж металобрухту, має погоджувати Кабмін. Однак нова постанова не визначає порядок погодження урядом таких рішень.

"З метою вирішення цього питання УЗ в грудні минулого року ініціювала зміни до зазначеної постанови. Вони вже на фінальній стадії та узгоджені з Мінірозвитку, Фондом держмайна, НАЗК, Міністерством цифрової трансформації, Міністерством економіки та Міністерством юстиції. Невдовзі зміни до постанови будуть винесені на голосування уряду", - додали в компанії.

Зазначається, що "Укрзалізниця" зацікавлена в якнайшвидшому схваленні змін до прядку. Він дасть можливість товариству отримати додаткові надходження від реалізації металобрухту та передачі площ в оренду.

Упродовж 2023 року "Укрзалізниця" провела понад 100 електронних аукціонів з продажу металобрухту та 47 аукціонів - з оренди майнових активів. Лише від реалізації брухту чорних та кольорових металів компанія отримала понад 535 млн грн додаткових доходів.