Сьогодні, 20 лютого, українські перевізники розпочали мирну акцію біля КПП "Рава-Руська-Гребенне", "Краківець-Корчова" та "Шегині-Медика". Це відповідь на блокаду пунктів пропуску польськими протестувальниками.

Про це пише ЦТС з посиланням на Суспільне.

Акція протесту стартувала о 12:00. Водії розмістили на вантажівках плакати з написами українською та англійською мовами: "Зніміть блокаду - поверніть українських водіїв додому", "Стоп блокаді на кордонах", "Втратить Україна - втрачатиме Польща" та іншими.

"Те, що роблять поляки, вийшло за межі. Сьогодні в нас тут є "Асоціація міжнародних автомобільних перевізників", ГО "Український транспортний союз", ГО "Міжнародні автомобільні перевізники України. Суть нашої акції - зупиняти польські автомобілі, які об'їжджають поза чергою і щоб вони стояли тут так, як наші стоять у Польщі", - каже голова ГО "Український транспортний союз у Львівській області" Олег Дубик.

Голова ГО "Український транспортний союз у Львівській області зазначає, що польські вантажівки впускатимуть на територію України з тією затримкою, з якою поляки пропускають українські.

Як розповів голова ГО "Міжнародні автомобільні перевізники України" Володимир Михалевич, мирна акція біля трьох міжнародних ПП "Рава-Руська", "Краківець" та "Шегині" триватиме з 20 лютого до 15 березня або до розблокування кордонів польськими мітингувальниками.