В Державній митній службі України розповіли про роботу міжнародного пункту пропуску "Дорогуськ-Ягодин" станом на 18 лютого 2024 року: зокрема, на автомобільному напрямку сполучення з 9:00 годині за київським часом рух вантажівок в обидві сторони було повністю заблоковано польськими фермерами, які проводять на підʼїзних шляхах перед Дорогуськом масштабну акцію протесту, пише ЦТС.

"Всупереч обіцянкам мітингувальників пропускати швидкопсувні, небезпечні чи гуманітарні вантажі, з того часу кордон не перетнув жоден ваговоз", - йдеться в повідомленні. 

Пропуск рейсових автобусів здійснюється у звичному порядку, без черг. 

У відомстві зазначили, що анонсована напередодні участь фермерів інших європейських країн у польській акції протесту жодним каналом комунікацій, в тому числі даними з відкритих публічних джерел, - не підтверджується. 

"З 15:30 по 17:30 години на залізничній станції "Дорогуськ" протестувальники намагались блокувати залізничні колії, втім поліція Польщі цьому завадила. На даний час рух поїздів відбувається у штатному режимі", - додали в Держмитслужбі.