Японська верф Sumitomo Heavy Industries Marine & Engineering більше не приймає замовлення на нові судна і виходить із сегменту комерційного суднобудування. Верф, що спеціалізується на будівництві танкерів Aframax, вийде з цього бізнесу після того, як виконає всі прийняті замовлення.

Про це пише ЦТС з посиланням на Splash.

"В даний час складно підтримувати суднобудівний бізнес, навіть незважаючи на вжиті заходи, включаючи обмеження кількості замовлень та капітальний ремонт виробництва", - йдеться у заяві компанії.

Японські суднобудівники зіткнулися із жорсткою конкуренцією з китайськими та корейськими верфями.

"Ми передбачаємо необхідність вирішення проблеми, пов'язану зі зростанням цін на сталь, матеріали та обладнання, коливання цін на судна. Конкуренція із іноземними підприємствами зберігається. Ми детально обговорили майбутнє суднобудівного бізнесу та вирішили не приймати більше замовлень на нові замовлення на торгові судна починаючи з 2024 фінансового року", - заявили в Sumitomo.

Підприємство продовжить сервісне обслуговування раніше збудованих суден, а також зосередиться на судноремонті.

Крім того, Sumitomo Heavy Industries планує розвивати напрями будівництва опор для морських вітряних генераторів та суден, що працюють на відновлюваних джерелах енергії.

Суднобудівний бізнес Sumitomo був заснований у 1879 році. У 2003 році з Sumitomo Heavy Industries було виділено Sumitomo Heavy Industries Marine & Engineering. Загалом верф побудувала понад 100 танкерів-Aframax.