У четвер, 1 лютого, в 11 аеропортах Німеччини проходить попереджувальний страйк працівників авіаційного сектору повідомляє профспілка Ver.di, яка ініціювала страйк, пише ЦТС.

Працівники сектору авіаційної безпеки не вийшли на роботу в аеропортах Берліна-Бранденбурга, Бремена, Гамбурга, Ганновера, Дрездена, Ерфурта, Дюссельдорфа, Кельна-Бонна, Лейпцига, Франкфурта-на-Майні та Штутгарта.

Зазначається, що попереджувальний страйк триватиме сьогодні до опівночі. Внаслідок цього більше 1100 рейсів, за даними асоціації аеропортів ADV, будуть скасовані або затримані. 

Профспілка Ver.di веде колективні переговори не з аеропортами напряму, а з Федеральною асоціацією компаній з авіаційної безпеки в інтересах працівників авіації, таких як наземний персонал авіакомпанії Lufthansa, працівники авіаційної безпеки та працівники підприємства Mitteldeutsche Flughafen AG.

Основні вимоги профспілки Ver.di включають підвищення зарплати та покращення бонусів для понад 25 тисяч працівників аеропортів. Перші три раунди переговорів, розпочаті 13 грудня, завершилися безрезультатно, а наступний раунд переговорів заплановано на 6 і 7 лютого.