Європейські авіакомпанії готуються перезапустити польоти до Тель-Авіва, призупинені з 7 жовтня 2023 року, пише ЦТС.

Французький флагман Air France планує відновити польоти між Парижем і Тель-Авівом з 28 січня, із частотою три рейси на тиждень.

"Air France наголошує, що безпека пасажирів та екіпажу є нашим абсолютним пріоритетом. Авіакомпанія постійно стежить за розвитком геополітичної ситуації в регіонах, в які і над якими пролітають наші літаки, щоб забезпечити найвищий рівень безпеки рейсів", - йдеться у повідомленні національного перевізника Франції.

Ірландський лоукостер Ryanair має намір відновити польоти з кількох європейських аеропортів до Тель-Авіва з 1 лютого.

Авіаперевізник Wizz Air, який займав друге місце за провізними потужностями, що надаються в аеропорту Бен-Гуріон з часткою в 6%, відновить рейси в Тель-Авів з Будапешта з 1 березня.

Авіакомпанії Lufthansa (Німеччина), Swiss (Швейцарія) та Austrian (Австрія) першими з європейців відновили польоти до головного аеропорту Ізраїлю 8 січня.

Франко-нідерландська Transavia оголосила, що відновить рейси до Тель-Авіва з Парижа з 1 лютого "за умови, що ситуація на Близькому Сході не погіршиться".

Інші перевізники обережніші. На сайті британської British Airways зазначається, що польоти припинені до 30 березня.

Латвійська airBaltic відновить польоти з Риги не раніше 2 квітня, а американська Delta Airlines продовжила припинення польотів до Тель-Авіва з Нью-Йорка до 1 травня.

Британський easyJet поки не оголошував дату відновлення рейсів, зате оцінив, що конфлікт на Близькому Сході завдасть йому збитків у розмірі 51 млн доларів у першому півріччі фінансового року. Крім призупинення рейсів до Тель-Авіву та Йорданії, easyJet відчуває зниження попиту на польоти до Єгипту.