Хмельницьке комунальне підприємство "Електротранс" оголосило торги на постачання 44 тролейбусів разом з запчастинами та діагностичним обладнанням. Проект модернізації громадського транспорту міста реалізується при фінансовій підтримці Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Як пише ЦТС з посиланням на Alltransua, закупівля тролейбусів має відбутися в рамках двох партій: 30 одиниць - в першій партії, 14 - в другій.

Нагадаємо, восени 2022 року міська влада Хмельницького і представники ЄБРР підписали договір, що стосувався отримання майбутнього кредиту, який би дозволив придбати 50 тролейбусів. В лютому 2023 року Комітет ЄБРР затвердив фінансування для проєкту модернізації громадського транспорту Хмельницького.

Загальна вартість проєкту складе до 16,55 млн євро, з яких до 10,6 млн євро - кредит ЄБРР, до 2,75 млн євро - інвестиційний грант EU NIP, до 1,7 млн євро - інвестиційний грант Спеціального фонду кризового реагування ЄБРР (CRSF), який отримав кошти від Уряду США, та до 1,5 млн євро - місцевого внеску для модернізації тролейбусних зупинок, тягових підстанцій та тролейбусного депо.