Комітет Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) затвердив фінансування для проекту модернізації громадського транспорту Хмельницького. Мова йде про загальну суму у понад 15 млн євро.

Як пише ЦТС, про це повідомив міський голова Хмельницького Олександр Симчишин.

"Плануємо купити до 45 нових низькопідлогових сучасних тролейбусів. Для цього планується залучити кредитні кошти в сумі 10,6 млн євро… Додатково до кредиту Хмельницький отримає 4,45 млн євро безповоротних грантових коштів на купівлю нового транспорту", - розповів міський керманич.

Він додав, що, окрім оновлення рухомого складу, комунальне підприємство "Електротранс" частково модернізує тролейбусне депо та зробить повністю нову автоматичну мийку.

"Орієнтовно у квітні плануємо офіційно підписати грантову та кредитну угоди. Після цього, тендерні процедури і виробничий цикл техніки. Фактично, плануємо отримати першу партію тролейбусів на початку 2024 року", - повідомив Симчишин.

В планах міста, за словами мера, повністю оновити тролейбусний парк та базу КП "Електротранс", а також збільшити кількість тролейбусів на 20%.

Відзначимо, що раніше ЄБРР оголосив тендер на закупівлю тролейбусів для Хмельницького і модернізацію тролейбусної системи на суму 16,75 млн євро.

Восени минулого року міська влада Хмельницького і представники ЄБРР підписали договір, що стосувався отримання майбутнього кредиту, який би дозволив придбати 50 тролейбусів. З них 10 одиниць повинні мати опцію автономного ходу.

Починаючи з 2016 року в Хмельницькому придбали 32 нових тролейбуси.