АТ "Укрзалізниця" отримало 46 одиниць техніки та обладнання на загальну суму 2,76 млн дол. в межах проєкту Світового банку "Відновлення основної логістичної інфраструктури та приєднання до мережі (RELINC)".

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію, оприлюднену World Bank Ukraine.

Зокрема, це автопідйомники, навантажувачі, екскаватори, свердлильні верстати на магнітній підставці та гідродомкрати, які вже задіяні в ремонтах та відновленні залізничної інфраструктури.

В українському представництві Світового банку додали, що в найближчих планах - поставка ще понад 30 одиниць техніки на суму в майже 5 млн дол.

Зазначається, що грантове фінансування для проєкту RELINC надається від Цільового фонду підтримки, відновлення, відбудови та реформування України (URTF). Окрім закупівлі техніки для термінових ремонтів залізниці, проєкт також фінансує придбання модульних мостів та матеріалів для відновлення пошкоджених з’єднань доріг з мостами та життєво-важливими залізничними шляхами. Закупівлю обладнання для забезпечення ремонту критичної інфраструктури та збільшення вантажоперевезень "Укрзалізницею" здійснює підрозділ ООН UNOPS Ukraine.

Читайте також Британська Network Rail передала "Укрзалізниці" екскаватори