В Агентстві відновлення запрацював цілодобовий Штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на дорогах державного значення.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.

"Сніг та дощ, зниження температури і ускладнення руху на автошляхах: такі прогнози по більшості областей на найближчий час. У звʼязку з цим в запрацював Штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на дорогах", - йдеться в повідомленні.

8 січня у південних областях ожеледь, налипання мокрого снігу, на Одещині вдень пориви вітру 15-20 м/с. У центральних та східних областях значний сніг, хуртовина, пориви вітру 15-20 м/с. На дорогах України ожеледиця.

"Негода може призвести до ускладнень руху на дорогах та необхідності їх перекриття або часткового обмеження руху для того, щоб розчистити сніг", - додали в Агентстві відновлення.

Зараз на автошляхах працює вже 1 046 людей та 932 одиниці техніки. 

"Попри ускладнення погодних умов робимо все, щоб не обмежувати рух для транспорту. Та застерігаємо, що й на завтра в Україні прогнозують погіршення погоди, а отже ситуація на дорогах теж буде непроста", - зазначили у відомстві.

Водіїв просять вбути обережними та без нагальної потреби не виїжджати на дороги. "Якщо плануєте поїздку, враховуйте погодні умови. Використовуйте спеціальні технічні засоби для таких ситуацій - це ланцюги або браслети протиковзання", - радять в Державному агентстві відновлення та розвитку інфраструктури України.