"Укрпошта" та "Національна пошта Естонії" (Omniva) впроваджують нове логістичне рішення для доставки імпортної міжнародної пошти в Україну у співпраці із словацькою компанією Interport та "Укрзалізницею".

Як пише ЦТС з посиланням на заяву компанії, "Укрпошта" вперше з 2002 року приймає імпортну міжнародну пошту через транспортування вантажними залізничними вагонами.

Пошта Естонії виступає ключовим транзитним партнером "Укрпошти" при доставці посилок зі світових маркетплейсів, зокрема китайських онлайн-магазинів.

Як пояснили в УП, з урахування блокади більшості автомобільних пунктів пропуску на кордонах із Польщею та Словаччиною, а також збільшенням черг на пунктах перепуску, що залишаються відкритими, доставка залізницею дозволяє "Укрпошті" перетинати кордон, незважаючи на форсмажорні ситуації. Також це дозволить доставляти підвищені пікові обсяги після сезонних розпродажів на міжнародних торгівельних майданчиках. На відміну від автомобільних шляхів, при доставці залізницею посилки долають кордон за 1 добу.

В першій тестовій доставці залізницею, Omniva та "Укрпошта" доставили 3 вагони з майже 80 тис. посилок.

Нагадаємо, що після початку повномасштабної війни УП відновила перевезення пошти залізничними вагонами всередині України.

photo_2023-12-25_16-20-41