У Харкові до початку повномасштабної війни щодня курсувало близько 170 трамваїв, зараз у результаті ворожих обстрілів їхня кількість зменшилася до 69, повідомив директор Департаменту будівництва та дорожнього господарства міста Дмитро Липовий, пише ЦТС.

За його словами, через війну сильно постраждало Салтівське трамвайне депо. До війни там було 160 одиниць техніки, а після обстрілів у тій чи іншій мірі було пошкоджено 125, з яких 30 знищено повністю.

"Тепер трамваї не можуть їздити там, де курсували раніше. Зокрема, трамвай №26 рухався від підстанції "Лосево", що на ХТЗ. Вона повністю знищена, там нема електрики. Крім того, від розворотного кола і до вулиці Героїв Праці - це салтівська гілка - повністю знищено контактну мережу", - розповів Липовий.

Також він зазначив, що актуальним питанням є рух трамваїв на вулиці Весніна, оскільки там було кілька прямих влучень у рейки, якими до цього рухалася важка техніка, то відновити цей маршрут дуже складно.

"Натомість розглядається питання облаштування трамвайної гілки на паралельній вулиці з боку іподрому. Це ідея, яку зараз опрацьовують. Але для цього потрібна велика кількість залучених коштів та допомога фахівців", - зазначив директор департаменту.