У Балтійському морі біля узбережжя Литви під час дослідження дна на місці майбутньої першої в Литві морської вітроелектростанції знайшли затонуле судно, повідомив девелопер парку - компанія Ignitis Renewables, яка є "дочкою" литовського держенрегохолдингу Ignitis grupe, пише ЦТС.

За даними компанії, судно виявило на глибині приблизно 38 метрів дослідницьке судно Fugro Frontier голландської компанії глибоководної розвідки Fugro.

Представник Ignitis Renewables у зв'язках із громадськістю зазначає, що судно не зареєстроване у діючих базах даних.

"Після отримання інформації про знайдене судно ми поінформували відповідальні установи країни, ця знахідка не зафіксована в базах даних", - повідомив партнер компанії зі зв'язків з громадськістю Паулюс Калмантас.

Довжина судна становить близько 70 метрів, висота - 6 метрів. Додаткову інформацію про нього можна буде отримати після історичних та підводно-археологічних досліджень.

За даними Департаменту культурної спадщини, у Реєстрі культурних цінностей нині у територіальних водах Литви у Балтійському морі числяться 19 місць затонулих суден.

Компанія Ignitis Renewables підкреслює, що ділянка дна Балтійського моря, призначена для вітряної електростанції площею близько 12 кв. км, ніколи ще не вивчався так детально.

1654461-904188-756x425

1654460-714927-756x425