Данська група компаній AP. Moller-Maersk оголосила про інвестиційний проект вартістю понад 500 млн доларів - протягом трьох років кошти вкладатимуться в розширення інфраструктури групи у ланцюжку постачань, щоб перетворити регіон Південно-Східної Азії на перевалочний центр міжнародного значення.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

Інвестиції Maersk будуть спрямовані на покращення якості роботи підрозділу логістики та послуг, розвиток підрозділів групи морських перевезень та терміналів.

Очікується, що реалізація проекту створить робочі місця для місцевих жителів, підвищить ефективність автоматизації та розширить мережу Maersk в регіоні.

Maersk інвестуватиме у розширення складських та розподільчих площ до 50% по всьому регіону: до 2026 року площі зберігання у Малайзії, Індонезії, Сінгапурі та на Філіппінах зростуть майже на 480 тис. кв. м.

Одним із помітних об'єктів інвестицій називається порт Танджунг Пелепас (Малайзія), який стане інтегрованим логістичним центром із мультимодальним сполученням. Крім того, передбачається збільшення складських потужностей Maersk у сінгапурському аеропорту Чангі.

Група має намір вкластися і в нарощування екологічних вантажних автоперевезень у регіоні Південно-Східної Азії. Наприклад, у 2024 році планується запустити вантажівки, що працюють на біодизельному паливі, та електромобілі. Крім того, Maersk у співпраці з регіональною владою вивчає можливості створення інфраструктури для бункерування свого майбутнього флоту екологічно чистим паливом.