Заснована британським мільярдером Річардом Бренсоном авіакомпанія Virgin Atlantic сьогодні, 28 листопада, виконає перший переліт з Лондона до Нью-Йорка виключно на екологічно чистому, низьковуглецевому паливі.

Про це пише ЦТС з посиланням на Reuters.

Пасажирами першого трансатлантичного перельоту на екологічному авіаційному паливі (SAF) стануть Бренсон та міністр транспорту Великобританії Марк Харпер.

Паливо, яке буде використане для перельоту 28 листопада, не містить традиційного авіаційного гасу, воно виготовлене із використаної рослинної олії, відходів тваринного жиру та синтетичного гасу з відходів кукурудзи.

Політ, який виконає літак Boeing 787, оснащений двигунами Rolls-Royce Trent 1000, стане першим далекомагістральним перельотом, який комерційна авіакомпанія здійснить на 100% SAF.

Літак, який отримав назву Flight100 від Virgin, вилетить із лондонського аеропорту Хітроу та прибуде до нью-йоркського аеропорту імені Джона Кеннеді.

Virgin повідомила, що після перельоту двигуни літака будуть очищені від SAF і знову протестовані, перш ніж він повернеться до експлуатації на звичайному авіаційному паливі.