Заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач повідомив, що відомство ініціює створення моніторингової групи з боку Європейського Союзу на польському кордоні. Також Мінінфраструктури розпочинає збір інформації щодо евакуації українських водіїв, пише ЦТС

"Пропонуємо європейським колегам фіксувати офіційно ту ситуацію, яка відбувається перед пунктами пропуску. Чи пропускаються небезпечні вантажі, яким чином перетинає кордон гуманітарна допомога, а головне - в яких умовах вже більше двох тижнів перебувають наші водії", - зазначив він.

Зі свого боку, Мінінфраструктури розпочало збір даних для евакуації водіїв.

"У нас вже вичерпався час на погодження компромісів. Зараз наші водії при мінусовій температурі потерпають від дій кількох людей, що заблокували кордон за згоди місцевої влади. Ми кілька разів порушували питання на робочому та офіційних рівнях щодо харчування, чергування швидких, пожежних машин, належних санітарних умов - цього всього немає", - підкреслив Деркач.

Він додав, що з боку місцевої влади йде погодження продовження протесту. "Тому будемо вивозити всіх, хто висловить таке бажання", - підсумував посадовець.