На майданчику 16-ї Міжнародної виставки з транспорту та логістики Logitrans 2023, що відбулася в Стамбулі, французький залізничний оператор VIIA, датська судноплавна компанія Det Forenede Dampskibs-Selskab (DFDS) і представники французьких портів Сет і Кале підписали угоду, націлену на розвиток перевезень між Туреччиною, Францією та Великобританією за участю морського та залізничного транспорту, пише ЦТС.

Залучення до участі в угоді двох французьких портів, а також турецьких портів Ізмір та Ялова дозволить реалізувати ефективне логістичне рішення щодо мультимодальної доставки вантажів в автомобільних напівпричепах із Туреччини через Францію до Великої Британії.

Угода передбачає транспортування напівпричепів поромами з Туреччини до порту Сет судноплавними лініями DFDS з Ялова та Ізміру, потім оператор VIIA перевезе їх залізницею до порту Кале, де буде організовано перевантаження на судна DFDS, які доставлять вантажі до британського порту Тілбері.

VIIA та DFDS вже мають досвід співробітництва щодо транспортування товарів до Франції за участю залізничного транспорту. Так, у листопаді 2022 року VIIA розпочав залізничні перевезення турецьких вантажів з порту Сет до терміналу у Валантоні, розташованого за 15 км від французької столиці.