Державний секретар транспорту США Піт Буттіджедж, який прибув до Києва напередодні, представив в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України радника з питань транспорту, якого Сполучені Штати направили в Україну.

Як пише ЦТС, ним став Роберт Марінер, який раніше працював транспортним консультантом в посольстві США в Афганістані, обіймав посаду заступника директора Управління фінансування інфраструктури в Офісі помічника держсекретаря транспорту США, займався консультуванням з питань транспорту в приватних компаніях.

"Ми віримо, що це значно допоможе нам у покращенні наших спільних зусиль щодо відновлення транспортної інфраструктури України. Це величезний крок для поглиблення співпраці України з США", - прокоментував призначення віцепрем'єр-міністр з відновлення - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Раніше Піт Буттіджедж заявив, що радник перебуватиме в Києві, аби надавати технічну допомогу в реалізації проектів в рамках зусиль з відновлення країни.