До столиці України 8 листопада з неоголошеним візитом прибув державний секретар транспорту США (очолює United States Secretary of Transportation) Піт Буттіджедж.

Як пише ЦТС, про це сьогодні повідомила посол Сполучених Штатів в Україні Бріджит Брінк.

"Рада привітати секретаря Піта Буттіджеджа в Україні. Наш сьогоднішній меседж чіткий: Сполучені Штати підтримують Україну та український народ", - написала вона в соцмережі Х.

Сам посадовець так прокоментував свій візит: "З того часу, як росія розпочала своє повномасштабне вторгнення, я підтримував тісний контакт зі своїм українським колегою щодо впливу на глобальні ланцюги поставок, зокрема портову та залізничну інфраструктуру". Він також повідомив, що метою візиту є представлення у Києві радника з питань інфраструкутри.

"Сьогодні я в Києві, щоб виконати важливий запит на розміщення тут консультанта з інфраструктури, - написав Буттіджедж. - Цей радник перебуватиме в Києві, щоб надавати технічну допомогу в реалізації проекту в рамках зусиль з відновлення країни. Це один із незліченних способів, якими США продовжують підтримувати народ України в довгостроковій перспективі та забезпечувати його зв’язок зі світом".

Рік тому Піт Буттіджедж зустрічався у Вашингтоні з керівництвом транспортної галузі України. Тоді центральною темою переговорів були відновлення та розвиток української інфраструктури, пошук нових логістичних рішень в умовах російської агресії.