Українське Дунайське пароплавство завершило усі ремонтні роботи на суховантажному судні "Вилково", яке 10 років знаходилося у бербоут-чартері приватної компанії та було повернуто в оперування УДП. Суховантаж пройшов випробування, отримав документи Регістру судноплавства і наразі вирушає у перший рейс.

Як пише ЦТС, про це сьогодні проінформували в Українському Дунайському пароплавстві.

"Ми провели величезну роботу по капітальному ремонту першого повернутого судна - "Вилково". На ньому довелось ремонтувати або замінювати майже все. Головний двигун, корпус, якірно-швартувальне обладнання, баластно-осушувальну систему та ще безліч інших агрегатів, механізмів, систем. Вкладені значні інвестиції, але маємо майже новий суховантаж, який ще багато років буде працювати та приносити чималий дохід та податки у державний бюджета", - розповіли в Пароплавстві.

Довжина судна - 88 м, ширина - 15,5 м, водотоннажність - 5742 т.

photo_2023-10-23_15-35-17

Також в УДП повідомили, що напередодні нарешті змогли повернути під свій контроль морське судно "Ізмаїл", що також понад 10 років тому було передано у бербоут-чартер.

Ще раніше під контроль було повернуто судно "Рені". Таким чином, тепер УДП може оперувати всіма трьома своїми суднами УДП класу "ріка-море". Однак останні два з них ще потребуватимуть ремонту.

Суховантажі типу "Ізмаїл" - це серія з 6 суден ("Ізмаїл", "Вилково", "Рені", "Татарбунари", "Кілія" та "Віана ду Каштелу"). Вони були побудовані на початку 1990-х рр. на замовлення УДП на португальській верфі Віана ду Каштелу.

Це універсальні суховантажні судна, призначені для перевезення генеральних, навалочних вантажів різної номенклатури, зерна, контейнерів. Судна не мають обмежень, але створювалися з врахуванням специфіки Дунаю, мають невисоку осадку, зручні для перевезень річка-море.

"Три судна (а точніше те, що від них залишилося) тривалий час перебувають у відстої, їх відновлення практично неможливе. Три судна були передані нашими попередниками у бербоут-чартер і нарешті повернуті", - резюмували в УДП.

photo_2023-10-23_15-35-16

photo_2023-10-23_15-35-17 (2)

photo_2023-10-23_15-35-15