Smart Maritime Group відновила роботи з судноремонту на потужностях Миколаївської верфі.

Як пише ЦТС, про це сьогодні повідомили в компанії.

"Першим "клієнтом" після вимушеної паузи став DELTA III, буксир 2006 року будівництва. Спеціалісти Smart Maritime Group виконують його планове обслуговування. В комплекс робіт входять очищення й фарбування корпусу судна, сервісне обслуговування основних механізмів, зокрема двигуна та навігаційної системи", - розповіли в SMG.

"Ми не можемо поновити роботи з суднобудування, наші закордонні клієнти просто не можуть безпечно до нас дістатись. Але поновлення ремонтів - це вже хороший знак. Український бізнес має працювати. Це питання зайнятості людей, податків, економічної стійкості. Тим паче, суднобудування - стратегічно важлива для країни галузь… Певні, це лише початок", - прокоментував гендиректор SMG Дмитро Красніков.

Відзначимо, що на початку 2022 року, перед російським вторгненням, компанія підписала контракт на будівництво корпусів суховантажних суден для замовника з Нідерландів. З цього приводу в SMG зазначили, що змушені були в 2022 році розірвати даний договір. Також минулого року була розірвана угода на будівництво повнокомплектного буксира для українського замовника, договори на виготовлення металоконструкцій.

Інший актив компанії - Херсонська верф - після звільнення міста від окупантів залишається під постійними обстрілами росіян. Тож, наразі відновлення роботи цього підприємства неможливе.

Нагадаємо також, що президент України Володимир Зеленський указом від 24 січня 2023 року ввів санкції проти Вадима Новинського, засновника фінансово-промислової групи "Смарт-Холдинг", до структури якого входить Smart Maritime Group.

393419196_816608393804655_2029456198550013398_n