Голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Лященко вважає однією із серйозних проблем компанії брак кваліфікованих кадрів. 

Про це пише ЦТС з посиланням на Укрінформ

"Якщо порівнювати з нормативною кількістю людей критичних професій, у нас бракує 30% персоналу, по деяких напрямках - навіть 50%. І це створює дивну ситуацію. З одного боку, нам потрібно скорочувати персонал для зменшення фінансового тиску, бо 50% наших загальних витрат - це витрати на персонал, а це дуже багато. А з іншого - нам потрібно щонайменше 85 тис. людей гостродефіцитних професій утримати за будь-яку ціну", - зазначив Лященко на Київському міжнародному економічному форумі.

За його словами, наразі на залізниці реально працюють близько 190 тис. людей у самій УЗ і ще до 5,5 тис. - в афілійованих компаніях. Штатна чисельність персоналу - 220 тис.

Ще однією проблемою керівник "Укрзалізниці" назвав низький рівень зарплат в компанії.

"Незважаючи на наявний фінансовий тиск, у нас не дуже ринкова заробітна плата. Тільки по УЗ вона зараз десь 14,5 тис. грн, коли середня по Україні - 18 тис. грн. Найбільш недоплачуваними залишаються ті самі гостродефіцитні фахівці: слюсарі, енергетики, електрики", - пояснив голова правління компанії.