"Австрійські федеральні залізниці" (ÖBB) підписали договір купівлі-продажу щодо регіонального залізничного оператора з Німеччини Go-Ahead Deutschland. Після поглинання австрійською компанією німецький оператор продовжить здійснювати операційну діяльність як автономна компанія.

Як пише ЦТС, про це 12 жовтня повідомили в ÖBB.

Вартість угоди сторони не розголошують. При цьому зазначається, що для закриття угоди ще потрібно дочекатися висновків регулюючих органів щодо дотримання антимонопольного законодавства. Але це має статися вже до кінця поточного року.

"З купівлею Go-Ahead Deutschland ÖBB послідовно продовжує свій курс на інтернаціоналізацію. ÖBB вже працює на міжнародному рівні - як провідний оператор нічних поїздів у Європі та друга за потужністю вантажна залізниця в ЄС, яка працює у 18 країнах. Ми бачимо хороший потенціал для ще більшого зростання пасажирських перевезень у південній Німеччині", - прокоментував генеральний директор ÖBB Андреас Матте.

Go-Ahead Deutschland після поглинання залишить існуючу мережу маршрутів та структуру управління. Компанія є "дочкою" британської Go-Ahead Group і працює в Німеччині в Баварії та Баден-Вюртемберзі. В кожній з цих федеральних земель обслуговується по п’ять маршрутів. Сумарно тут працюють 144 вагони у складі електропоїздів компанії.