У вівторок, 10 жовтня, відбувалися голландські (на зниження ціни) аукціони щодо використання піввагонів та зерновозів філії "Центр транспортної логістики" АТ "Укрзалізниця".

Про це пише ЦТС з посиланням на Rail.insider.

Піввагони "Укрзалізниця" пропонувала маршрутними відправками. Так, із 10 лотів по 53 вагони реалізували сім. За початкової вартості 1350 грн/добу єдиний переможець ТОВ "Девкаліон ЛТД" використовуватиме вагони за 243 грн/добу.

Також УЗ намагалася реалізувати право використання зерновозів з перестановкою візків і передачею вагонів по колії 1435 через румунські та польські прикордонні переходи. Із 10 аукціонів з передачею вагонів через стики Вадул-Сірет і Дяково успішно завершилися два. Переможцем стало ТОВ "Грейнсвард". За початкової ставки 600 грн/добу остаточна скоротилася до 204 грн/добу. На торгах щодо передачі зерновозів через переходи Ягодин і Мостиська ІІ до Польщі учасники були відсутні.

Окрім того, АТ "Укрзалізниця" пропонувало по 20 відправок у зерновозах партіями по п’ять і 10 вагонів у напрямку портів, окрім Ізмаїлу та Рені. Усі аукціони відбулися.

Вартість використання зерновозів ЦТЛ стартувала з 600 грн/добу. Кінцева ж ставка для лотів по п’ять вагонів коливалась у діапазоні 246-356 грн/добу, а щодо пропозицій по 10 вагонів - 256-357 грн/добу. Переважну більшість лотів виграли ТОВ "АП Марін" та ТОВ "Перша логістична компанія". Також серед переможців аукціонів - ТОВ "УТЛ-2" і ТОВ "Транспортно-експедиційне підприємство "Горизонт".