Окупанти вдосконалюють військову логістику на тимчасово захоплених територіях півдня та сходу України, для цього рф будує 60 км нової залізничної колії між діючими залізничними шляхами у Волноваському та Старобешівському районах Донецької області.

Про це пише ЦТС з посиланням на Центр журналістських розслідувань.

Зазначається, що аналіз супутникових даних вказує на те, що окупанти тягнуть нову гілку між селищами Новоселівка і Бурне. Перше розташоване поруч із залізничним шляхом Маріуполь-Волноваха-Донецьк, а друге - на гілці, що виходить на маршрут Донецьк-Амвросіївка-Таганрог (рф). 

Реалізація цього плану дозволить швидше доставляти боєприпаси, підкріплення, важку техніку та озброєння з росії до Волновахи, яка є вузловою станцією і має пряме сполучення з Токмаком через Пологи та Кам’янку - ключовими населеними пунктами окупованої частини Запорізької області.

Окрім того, новою залізницею росіяни зможуть опертивніше перекидати свої сили між сходом і півднем. 

Через Волноваху проходить і залізничний шлях від Маріупольського морського порту до Донецька.

Єдина перепона для нової залізничної гілки - р. Кальміус, проте з кінця серпня  в районі с. Гранітне вже будується міст. 

У цей же період, у двадцятих числах серпня, почалися роботи із західного боку майбутньої колії -  біля с. Новоселівка, а на місяць раніше - зі сходу, від с. Бурне. 

Станом на початок жовтня готовими, або такими, на яких проводяться роботи, є ~35 км залізниці. 

схема-залізниці-730x380