АТ "Укрзалізниця" має намір скорегувати умови щодо перестановки вагонів з колії габариту 1520 мм на колію габариту 1435 мм, йшлося під час наради представників товариства з перевізниками Румунії та Молдови.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rail.insider.

Як зауважив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ "Укрзалізниця" Валерій Ткачов, наразі компанія і, зокрема, філія "Центр транспортної логістики" мають кілька тисяч вагонів колії 1520 мм. Проте такі вагони слабко задіяні, адже на ринку - профіцит рухомого складу. Тому УЗ планує активніше використовувати вагони ЦТЛ для експортних перевезень через прикордонні переходи з перестановкою на візки колії 1435 мм.

"Найближчим часом ми розпочнемо робити перестановку візків та використовувати наявні візки лише для перестановки вагонів ЦТЛ. При цьому власники приватних вагонів, можуть виготовити для своїх потреб візки колії 1435 мм (УЗ має відповідне технічне рішення на кількох вагоноремонтних заводах). Бізнес зможе свої візки поставити під свої вагони", - уточнив Ткачов.

Таким чином наразі у планах УЗ - максимально використовувати наявні візки, яких понад 3 тис., для перестановки та використання вагонів парку ЦТЛ.

Окрім того, вагони після перестановки на візки колії 1435 мм планується пропонувати для перевезення вантажів за кордоном.

Детальніше про терміни запровадження таких заходів в УЗ пообіцяли розповісти незабаром.