Єдиний у США приватний оператор міжміських пасажирських перевезень Brightline запустив поїзди між Майамі та Орландо, що розвивають швидкість 200 км/год.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Планується, що близько 8 млн осіб щорічно здійснюватимуть 3,5-годинну подорож завдовжки 378 кілометрів між найбільшими туристичними центрами штату.

Один квиток коштує 158 доларів за поїздку туди і назад у бізнес-класі та 298 доларів - за поїздку в першому. Щодня курсуватимуть 32 поїзди.

Brightline, яка у 2018 році запустила неоново-жовті поїзди між Майамі та Уест-Палм-Біч по лінії завдовжки 112 кілометрів, є першою приватною міжміською пасажирською компанією в країні, яка з'явилася за останнє століття.

Компанія також будує лінію, що з'єднує Південну Каліфорнію та Лас-Вегас, яку вона сподівається відкрити у 2027 році - поїзди по ній розвиватимуть швидкість 305 км/год. Єдина інша високошвидкісна лінія у США - це лінія Acela компанії Amtrak між Бостоном та Вашингтоном, яка відкрилася у 2000 році. Але Amtrak належить федеральному уряду.

Потяги, що працюють на біодизелі, рухатимуться зі швидкістю до 127 км/год у міських районах, до 177 км/год, у менш населених регіонах, аж до 200 км/год сільськогосподарськими угіддями центральної Флориди.