АТ "Укрзалізниця" планує створити представництво при Європейському Союзі, яке буде розташоване в Брюсселі.

Як пише ЦТС з посиланням на Порти України, про це повідомила директорка міжнародних представництв АТ УЗ Олександра Василенко.

"Це Європейський Союз, це доступ до європейських інституцій. Оскільки питання і сертифікації, і європейської інтеграції нашої компанії до європейського ринку буде вимагати дуже великої кількості контактів саме в Брюсселі, з представниками не тільки Європейської Комісії, а й також з представниками наших країн-партнерів", - пояснила Василенко необхідність створення офісу.

Також вона розповіла, що крім фізичного представництва "Укрзалізниці" у Польщі, на сьогодні є представники компанії у різних країнах, зокрема у країнах Балтії, у Словаччині, Угорщині, Молдові та Румунії.

"Це чотири людини на сьогодні, які фізично знаходяться в інших країнах і там на місці вирішують як стратегічні питання співпраці, так і операційні питання… На сьогодні найбільший склад, звісно, це Польща", - уточнила Олександра Василенко.

Нагадаємо, що її було призначено директоркою представництва "Укрзалізниці" за кордоном в середині серпня. Ще в лютому, коли було звільнено попереднього голову АТ УЗ Олександра Камишіна, заявлялося, що він мав очолити офіс з євроінтеграції "Укрзалізниці" в Європі. Але, як випливає з останньої інформації, досі цей офіс фізично не створений.