Румунія проінформувала союзників по НАТО про триваючі напади рф на українську портову інфраструктуру біля її кордону, так само як і про те, що на її території вже втретє знаходять уламки дронів, які використовує росія.

Як пише ЦТС з посиланням на Інтерфакс-Україна, в НАТО при цьому говорять, що не мають інформації, яка б говорила про будь-який навмисний напад рф на територію союзників.

"Посол Румунії поінформував союзників із НАТО про триваючі напади росії на українську портову інфраструктуру поблизу Румунії на черговому засіданні Північноатлантичної ради в середу. Він поінформував союзників, що на території Румунії вже втретє виявляють фрагменти дронів, подібних до тих, які використовує росія. Румунська влада зберігає пильність і проводить повне розслідування. НАТО не має інформації, про будь-який навмисний напад росії на територію союзників", - йдеться в коментарі виконувача обов'язків представника альянсу Ділана Вайта.

Нагадаємо, вперше падіння російського БПЛА на території Румунії після атаки на українські порти на Дунаї було зафіксовано 4 вересня.

Також відомо, що 3 18 липня, коли росія почала завдавати інтенсивних регулярних повітряних ударів по портам України, в результаті таких атак було пошкоджено та частково знищено 105 об’єктів портової інфраструктури.