З 18 липня, коли росія почала завдавати інтенсивних регулярних повітряних ударів по портам України, в результаті таких атак було пошкоджено та частково знищено 105 об’єктів портової інфраструктури.

Як пише ЦТС, про це заявив віце-прем’єр-міністр з відновлення України, міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

"Внаслідок ударів по портам Дунайского кластеру та блокування морських портів скорочено експорт зернових вантажів до країн Азії, Африки та Європи на майже 3 мільйони тонн на місяць", - зазначив посадовець.

Він проінформував, що внаслідок російської атаки в ніч на 13 вересня на Рені і Ізмаїл було пошкоджено адміністративні будівлі, склади для зернових вантажів, ємності для зберігання олії та автотранспорт. Семеро водіїв були доставлені в лікарню у важкому стані.

"Порти Дунайського кластеру наразі - єдиний водний шлях для українського агроекспорту. Якщо не захистити його потужними системами протиповітряної оборони, то наслідки будуть більшими. Перш за все, для тих країн, які залежать від української агропродукції", - резюмував міністр.