На Житомирщині на міжнародній дорозі Київ-Чоп повністю відкрили для проїзду транспорту міст через річку Дубовець.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.

Це третій міст в області, який відновили після руйнувань.

Переправа через річку Дубовець біля села Царівка, що на дорозі Київ-Чоп була пошкоджена від авіаударів у перший місяць повномасштабного вторгнення, але для транспорту її повністю не перекривали.

"Відновлювати міст почали у березні цього року. Ремонтували частинами, щоб не припиняти трафік міжнародною дорогою. Ліву частину мосту відкрили для транспорту в травні, на правій частині штучної споруди наразі завершили основні ремонтні роботи", - йдеться в повідомленні.

В межах відбудови проведена часткова заміна пошкоджених балок прогонової будови мосту; влаштування бетону на основі мосту, підходах та тротуарах та гідроізоляція; влаштування дорожнього одягу; тимчасова горизонтальна розмітка; встановлене перильне та бар’єрне огородження; відновлене освітлення ділянки дороги з мостом.

"На мосту не лише поліпшили якісні характеристики штучної споруди, але й використовували сучасні матеріали та застосовували нові методики роботи, що підвищить його витривалість і довговічність", - додали в Агентстві.

Ремонтні роботи ще триватимуть, підрядник перейшов до завершення робіт з безпеки руху, очищення русла річки.

Внаслідок повномасштабного вторгнення росії, на території Житомирщини було зруйновано чи пошкоджено 5 мостів. Наразі відбудовано 3 моста на дорогах М-06 Київ-Чоп, М-07 Київ-Ковель-Ягодин та М-21 Виступовичі - Житомир - Могилів-Подільський.