У січні-липні 2023 року в регіональній філії "Придніпровська залізниця" АТ "Укрзалізниця" відомча воєнізована охорона вберегла від розкрадань майно та вантажі загальною вартістю понад 1,2 млн гривень.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію філії.

"Щоб забезпечити схоронність залізничної інфраструктури, рухомого складу й вантажів, місцеві підрозділи відомчої воєнізованої охорони оперативно реагували на повідомлення про несанкціоновані втручання сторонніх осіб у роботу залізничного транспорту; виставляли пікети й засідки, патрулювали найбільш криміногенні станції та ділянки залізниці та залучали до співпраці правоохоронні органи", - йдеться в повідомленні.

У результаті за сім місяців було попереджено 51 крадіжку елементів залізничної інфраструктури та вантажів, затримано 37 зловмисників.

"Посягання на деталі верхньої будови колії, пристрої сигналізації та зв’язку, деталі рухомого складу, а також зелені насадження в смузі відведення залізниці в цей період переважали над спробами крадіжок вантажів - відповідно 23 випадки проти 18", - додали в філії.

Зазначається, що посилена увага працівників відомчої воєнізованої охорони була прикута до станцій П’ятихатки-Стикова, Ерастівка й Верхівцеве, перегонів між ними, а також до Запорізького та Криворізького залізничних вузлів.