Консорціум у складі чеської Škoda Group та італійської компанії Titagarh Firema виграв тендер на постачання до 370 вагонів нічних поїздів для пасажирського оператора Trenitalia залізниць Італії (FS Group).

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Нічні потяги планують пустити маршрутом Мілан-Палермо-Сіракузи, який перетинає територію Італії у напрямку з півночі на південь.

Загальна вартість контракту складе 732,5 млн євро.

Перше замовлення вартістю 138,59 млн євро охоплює постачання 70 вагонів, у тому числі 44 категорії Comfort, 22 категорії DeLuxe і чотирьох категорії Economy.

У вагоні категорії DeLuxe розташуються вісім просторих купе, у тому числі шість одномісних та два - двомісні. Кожне купе обладнане душем та інформаційно-розважальними аудіо- та відеосистемами. Система кондиціювання забезпечить можливість індивідуального регулювання температури повітря у кожному купе. У вагоні також буде влаштована невелика кухня з електричними кухонними приладами.

n2309079-1

У вагоні категорії Comfort буде сім чотиримісних купе, у кожному з яких є умивальник. Купе збільшеного розміру дозволяють розмістити пасажирів з обмеженою мобільністю та осіб, що їх супроводжують. 

n2309079-2

У вагоні категорії Economy із загальним салоном пасажири зможуть подорожувати у зручних кріслах, встановлених за схемою 2+1. Передбачено індивідуальне освітлення та перегородки між сусідніми кріслами. У багатофункціональних вхідних зонах будуть встановлені стелажі для багажу. 

n2309079-3

Компанія Titagarh Firema у 2015 році була куплена індійською групою Titagarh, а у 2022 році частку у її капіталі отримала італійська держкомпанія Invitalia. У 2022 році Titagarh Firema уклала контракт на постачання та технічне обслуговування 38 поїздів для регіону Лаціо.