У Швеції та Норвегії через шторм "Ганс" оголошено червоне попередження, внаслідок потужних злив затоплено автодороги, порушено рух транспорту та залізниці.

Про це пише ЦТС з посиланням на Reuters.

У Норвегії прогнозують, що зливи можуть виявитися найпотужнішими за останні 25 років. Залізничний оператор SJ Norge повідомив про відміну всіх поїздів на лінії Dovrebanen між Осло та Тронхеймом та ще двох напрямках на 8 серпня.

Аеропорт Стокгольма приймає рейси, але з великими затримками, а окремі літаки направили до інших аеропортів.

Ересунський міст, що з'єднує Данію та Скандинавський півострів, для руху не закривають, але радять уникати поїздок великим вантажівкам, щоб їх не перекинуло вітром.

На сході Швеції в понеділок внаслідок часткового змиву залізничного насипу зійшов з рейок потяг, що перевозив понад 100 пасажирів.

Прем'єр-міністр Словенії Роберт Голоб назвав проливні дощі і сильні повені, які обрушилися на країну, найгіршим стихійним лихом з моменту здобуття незалежності 30 років тому. Раптові повені і зсуви, що почалися в четвер, затопили великі ділянки центральної і північної Словенії, відрізавши доступ до сіл і порушивши рух транспорту.

о

р