Між Монголією та США у 2024 році планують відкрити прямі польоти, зокрема очікується підписання угоди про повітряне сполучення типу "відкрите небо". Прем'єр-міністр Монголії Лувсаннамсрайн Оюн-Ердене, який перебуває в США з офіційним візитом зазначив, що якщо уряди двох країн підпишуть угоду про відкрите небо, польоти розпочнуться у II кварталі 2024 року.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rynek Lotniczy.

"Це буде чудова нагода для просування туризму та торгівлі, бізнесу та інвестицій", - підкреслив Оюн-Ердене.

Країна активно розвиває партнерські відносини з такими країнами, як Японія, Південна Корея та Сполучені Штати, в рамках стратегії, спрямованої на зміцнення своєї політичної незалежності. 

Монголія належить до держав, які мають виходу до моря, тому повітряний транспорт особливо важливий у розвиток її міжнародних зв'язків та економіки.

Раніше цього року монгольський національний перевізник MIAT просив надати дозвіл на виконання рейсів з Улан-Батора до Сан-Франциско.

Авіакомпанія отримає в лізинг через американську Air Lease Corporation два далекомагістральні Boeing 787-9, постачання яких заплановано на кінець 2023-го і початок 2024 року.

Угода відкриє також можливості щодо організації вантажних авіарейсів.

Оюн-Ерден також збирається зустрітися з офіційними особами NASA, щоб обговорити розширення співпраці в космічному секторі. Крім того, Монголія веде переговори з Ілоном Маском щодо співпраці з виробником електромобілів Tesla.