Ізраїль оголосив про запуск інфраструктурного проекту One Israel, в рамках якого буде побудовано високошвидкісну залізничну магістраль через всю країну - від кордону з Ліваном до Акабської затоки.

Про це пише ЦТС з посиланням на Ліга Бізнес.

Вартість проекту становить 27 млрд доларів, заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху.

У своїх кінцевих точках швидкісна магістраль з'єднає міста Кірьят-Шмона на півночі країни біля кордону з Ліваном та Ейлат на півдні біля кордону з Єгиптом та Йорданією.

Залізниця, на думку Нетаньяху, необхідна для зв'язку центру країни з прикордонними територіями, а в перспективі - з Саудівською Аравією.

Як заявив прем'єр-міністр Ізраїлю, "у майбутньому ми зможемо перевозити вантажі поїздами з Ейлата до наших портів на Середземному морі, і також ми зможемо з'єднати Ізраїль залізницею із Саудівською Аравією та всім Аравійським півостровом".

Він розраховує, що проект One Israel створить можливість, щоб "кожен громадянин країни мав можливість дістатися центру або з центру в будь-який район країни менш ніж за дві години".

Наразі більшість залізничної мережі Ізраїлю знаходиться на густонаселеній прибережній рівнині. Максимальна швидкість - 160 км/год. Ні Ейлат, ні Кір'ят-Шмона не мають залізничного сполучення з рештою країни.