За матеріалами Служби безпеки України накладено арешт на партію паливної сировини російського виробництв. Понад тисячу тонн паливних гранул з лушпиння соняшнику з країни-агресора виявлено у 19 вагонах, які перебували на Одещині на території одного з митних терміналів. 

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Управління СБУ в Одеській області.

Загальна вартість вилученого товару і майна становить майже 39 млн грн. 

Встановлено, що залізничні вагони з паливними гранулами прибули в Україну ще до початку повномасштабного вторгнення та перебували в режимі "транзит". 

За оперативними даними, вантаж належав київської компанії. У подальшому власники товару планували переправити його до третіх країн для продажу і одержання мільйонних прибутків, користуючись митними преференціями для товарів, що вивозяться з України зі зниженням митної ставки майже втричі.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків, зборів), триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. 

У результаті слідчо-оперативних дій Служба безпеки ініціювала передачу вилученого майна в управління Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

photo_2023-07-31_10-22-07

Нагадаємо, у лютому 2023 року за матеріалами Служби безпеки та підрозділів Бюро економічної безпеки України було накладено арешт на оптову партію мінеральних добрив російського та білоруського виробництв, виявлену у 170 вагонах, які перебували у Миколаєві на території Морського спеціалізованого порту.