Круїзний лайнер Astoria Grande з російськими туристами сьогодні вранці знову прибув до грузинського порту Батумі, де зустрів нову акцію протесту.

Про це пише ЦТС з посиланням на Радіо Свобода.

Зранку у батумському порту зібралися студенти, опозиціонери та цивільні активісти. 

Лайнер Astoria Grande, на борту якого знаходиться понад 800 осіб, більшість з яких громадяни росії, здійснює круїз маршрутом Сочі-Трабзон-Батумі- Амасра-Стамбул-Сочі.

Він уже заходив у порт Батумі 27 липня. Увечері того ж дня у Батумі та Тбілісі відбулися акції протесту. Учасники демонстрації протестували проти російського вторгнення в Україну та обурювалися відповідями деяких російських туристів на запитання грузинських журналістів.

В інтерв'ю російські туристи заявили, що підтримують дії росії у війні з Грузією у 2008 році. Зокрема, в одному із коментарів пролунала фраза "росія звільнила Абхазію від грузинів".

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі підтримала учасників протесту. Міністр економіки та сталого розвитку Грузії Гурам Гурамішвілі, коментуючи ситуацію з Astoria Grande, заявив, що лайнер не перебуває під санкціями якоїсь країни і може вільно переміщатися.

На сьогоднішній акції демонстранти вимагали, щоб лайнер залишив порт Батумі, та скандували "Абхазія - це Грузія".

Вони також обурювалися присутністю на судні російських артистів, які підтримують війну в Україні. Автобус, на якому пасажирів лайнера повезли до міста, оточили натовпом та освистали.