Військові країни-аргесора погрожували іноземному торговому судну, що проходило неподалік одного з морських портів України. 

Як пише ЦТС, про це повідомили в Державній прикордонній службі України.

"Військові кораблі агресора продовжують поводитися нахабно та зухвало в акваторії Чорного моря, порушуючи усі норми міжнародного морського права", - йдеться в повідомленні.

Прикордонники перехопили розмову окупантів, які через відкритий канал вийшли на зв'язок з судном, що проходило неподалік одного з морських портів України.

"Я попереджаю вас про заборону руху до портів України. Також, перевезення судном будь-якого вантажу до України вважається російською стороною потенційним транспортуванням військового вантажу. Країна, під прапором якої прямує судно, вважається втягнутою у конфлікт в Україні", - йшлося в повідомленні російських військових, які вийшли на зв'язок з судном.

Нагадаємо, Міноборони рф 19 липня оголосило ряд районів у північно-західній та південно-східній частинах міжнародних вод Чорного моря тимчасово небезпечними для судноплавства. У російському міністерстві заявили, що з 00:00 20 липня всі судна, що прямують в акваторії Чорного моря до українських портів, розглядатимуться як потенційні перевізники вантажів військового призначення.

У відповідь у Міністерство оборони України повідомило, що з 00:00 21 липня 2023 року всі судна, що прямують в акваторії Чорного моря у напрямку морських портів російської федерації та українських морських портів, що знаходяться на тимчасово окупованій росією території України, можуть розглядатися Україною, як такі, що перевозять вантажі воєнного призначення з усіма відповідними ризиками.