"Укрзалізниця" в рамках реалізації програми діджиталізації вантажних перевезень запроваджує нову електронну послугу переадресації вантажу, повідомив член правління АТ УЗ Вячеслав Єрьомін, пише ЦТС.

"Продовжуємо оцифровувати вантажну роботу, і вже з 20 липня працює новий сервіс - оформлення вантажовласниками електронної заяви на переадресування вантажу через систему "АС Клієнт-УЗ". Це значно скоротить витрати часу й прискорить обмін інформацією між "Укрзалізницею" та вантажовласниками, а також поліпшить організацію логістики перевезень", - зазначив він.

Так, електронна заява на переадресування вантажу приймається "Укрзалізницею" без надання її у паперовому вигляді з подальшою обробкою та прийманням рішення щодо надання дозволу на переадресування вантажу.

Для запуску сервісу технологічна інструкція оформлення електронних заяв на переадресування вантажу розміщена безпосередньо в реєстрі переадресування "АС Клієнт-УЗ", а в разі необхідності отримання додаткової інформації чи консультацій вантажовласники можуть звернутись до філії "Центр транспортної логістики".

"Впровадження оформлення електронної заяви на переадресування вантажу - перший крок до повної автоматизації процесу переадресування. У підсумку планується надати можливість вантажовідправникам самостійно переадресовувати власні вагони та вантажі в електронній системі "Укрзалізниці". Повна реалізація цього проекту запланована у першій половині 2024 року", -  резюмував Єрьомін.