Президент України Володимир Зеленський, коментуючи вихід рф із зернової угоди, заявив, що навіть без рф треба робити все можливе, щоб Україна могла використовувати Чорноморський зерновий коридор, пише ЦТС.

"У нас були дві угоди: Україна, Туреччина, ООН; інша угода - росія, Туреччина, ООН. Тому, коли росія каже, що вона припиняє реалізацію чорноморських домовленостей, - вона зриває свої домовленості з генсеком ООН Антоніу Гуттерішем і з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом. Не з нами. У нас не було ніяких з ними домовленостей", - зазначив він.

Зеленський додав, що після офіційного сигналу російської федерації дав розпорядження Міністерству закордонних справ підготувати офіційні сигнали до Організації Об’єднаних Націй і до Туреччини, чи вони готові продовжувати зернову ініціативу.

"Навіть без рф треба робити все, щоб ми могли використовувати чорноморський коридор. Ми не боїмося. До нас звернулися компанії, які є власниками суден. Вони сказали, що вони готові, якщо Україна відпустить, а Туреччина буде пропускати, - то всі готові продовжувати постачання зерна", - підсумував президент.