Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн засудила припинення з боку росії Чорноморської зернової ініціативи, "незважаючи на зусилля ООН та Туреччини".

"ЄС працює над забезпеченням продовольчої безпеки вразливих верств населення світу", - заявила голова ЄК у понеділок у Твіттері.

Вона також повідомила, що ЄС продовжить сприяти вивезенню агропродовольчих товарів з України на світові ринки через "коридори солідарності".

Нагадаємо, що раніше сьогодні в рф заявили про припинення дії зернової угоди. В МЗС росії уточнили, що угода припиняє діяти з 18 липня.

"Це означає відкликання гарантій безпеки судноплавства, згортання морського гуманітарного коридору, відновлення режиму тимчасово небезпечного району у північно-західній акваторії Чорного моря та розформування СКЦ у Стамбулі", - повідомили в дипломатичному відомстві країни-агресора.

"МЗС рф повідомляє, що тепер північно-західна акваторія Чорного моря буде небезпечною. Тобто коли рф била по Одесі та області, коли атакувала нещодавно Зміїний, це була безпека? Єдина правильна відповідь Путіну - послати його дуже далеко і продовжити дію зернового коридора", - прокоментував останні російські заяви нардеп­­ Олексій Гончаренко.

Читайте також Після коридору: Як Україна забезпечить морський експорт