Німецька компанія VTG з лізингу вагонів та надання транспортно-логістичних послуг, починає в місті Гросрешен будівництво вуглецево-нейтрального депо для обслуговування та ремонту рухомого складу, що надається в оренду.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railwaypro.

Виробничий майданчик VTG у цьому місті діє з 2020 року.

Об’єкт площею 1700 м² має бути введений в експлуатацію на початку 2024 року.

Він зможе обслуговувати близько 2000 вантажних вагонів на рік, що зробить компанію незалежною від послуг зовнішніх ремонтних майстерень.  Крім того, фахівці депо зможуть надавати послуги з технічного обслуговування вагонів, зокрема цистерн, у складі мобільних бригад.

На території 65 тис. м² також буде побудовано будівлю депо з адміністративними та складськими приміщеннями, 10 км колій. Там планується виконувати ремонти та ревізії різного обсягу в основному вагонів, що використовуються у мультимодальних перевезеннях.

Весь комплекс працюватиме на вуглецево-нейтральній основі. Будуть встановлені теплові насоси, і більша частина необхідної електроенергії вироблятиметься власними фотоелектричними установками цеху. Окрім цього, для роботи об’єкта буде використовуватися лише екологічна електроенергія. Електричний сортувальний двигун буде розгорнутий для переміщення вагонів навколо цеху.