Комісія з монополій Німеччини виступила за реструктуризацію німецького залізничного концерну Deutsche Bahn з метою поділу його діяльності між сегментами інфраструктури та перевезень.

Про це пише ЦТС з посиланням на Süddeutsche Zeitung.

Зокрема, йдеться про виведення всієї залізничної інфраструктури зі складу концерну при забезпеченні повної незалежності правління та наглядової ради нової компанії від материнської компанії.

Як уточнює видання, ця пропозиція відображена у новій доповіді комісії про стан залізничної галузі серед інших заходів, які владі Німеччини, на думку експертів, необхідно вжити для "підвищення конкуренції та якості роботи в секторі".

Документ буде подано німецькому уряду у вівторок.

Голова Комісії з монополій Юрген Кюлінг також привітав плани влади Німеччини щодо створення нової інфраструктурної компанії під назвою Infra-Go, яка має розпочати свою роботу у складі концерну з 2024 року. За його словами, це "важливий крок на шляху до проведення всеосяжної реформи залізничного сектору".

У квітні комісія підтримала проект реструктуризації Deutsche Bahn, підготовлений опозиційним блоком Християнсько-демократичної та Християнсько-соціальної спілок (ХДС/ХСС), згідно з яким мережеві, вокзальні та енергетичні підрозділи мають вийти зі складу групи з метою їх подальшого об'єднання в інфраструктурну організацію під контролем німецького уряду.

Підрозділи, що займаються пасажирськими перевезеннями на поїздах ближнього та далекого прямування, а також вантажними перевезеннями також підлягають реорганізації, але їх виділення в окрему незалежну компанію не передбачається.