Заступник голови ДП "АМПУ" Дмитро Барінов на нараді директорів морського транспорту, що відбулась у Брюсселі під патронатом Генерального директорату мобільності та транспорту Європейської комісії (DG MOVE), заявив, що у зв'язку з фактичним блокуванням з боку рф роботи зернового коридору, необхідно бути готовими прийняти через Дунайські порти майже весь експортний обсяг нового врожаю. 

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію АМПУ.

"Обговорюється можливість створення єдиного порталу для оптимізації роботи між Румунією та Україною щодо навігації та диспетчеризації роботи Сулинського каналу", - підкреслив він.

На нараді також обговорювалося питання розвитку політики морського транспорту в сфері безпеки мореплавства та охорони навколишнього природного середовища. 

Крім того, в рамках заходу відбулася зустріч представників ДП "АМПУ", представника Генерального директорату мобільності та транспорту Європейської Комісії Алана Барона, Генерального директора секретаріату Дунайської комісії Манфреда Зайтца з керівництвом портового кластеру Haropa. "У процесі зустрічі вони розповіли про свій досвід впровадження єдиного морського вікна, що дає змогу оформляти судна протягом 3-5 хвилин, та організації роботи лоцманії", - додав Барінов.